tablet pc

Tablet PC yenilikleri nedir?

Windows'un bu sürümü Tablet PC'nizle daha verimli çalışmanıza yardımcı olabilecek birkaç yeni özellik içerir.

Not

El yazısı tanıma şu anda İngilizce, Japonca, Çince (Geleneksel), Çince (Basitleştirilmiş), Kore dili, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Felemenkçe, İspanyolca ve Portekizce (Brezilya) olarak sağlanmaktadır. Bu giriş dillerinden birini kullanmıyorsanız standart klavye kullanmadan metin girmek için Tablet PC Giriş Paneli'ndeki ekran klavyesini kullanabilirsiniz.

Daha fazla Giriş Paneli özelliği

Tablet PC Giriş Paneli yeni bir görünüme sahiptir ve aşağıdaki yeni özellikleri içerir:
  • Giriş Paneli sekmesi
  • Giriş Paneli'nde Otomatik Tamamla özelliği
  • Kalem arkası silgi
  • Daha doğal karalama hareketleri
  • Parola güvenliği ayar

El yazısı tanıma kişiselleştirme

El yazısı tanıma kişiselleştirme aracına el yazısı örnekleri sağlayarak artık el yazısı tanıyıcıya nasıl yazdığınızı öğretebilirsiniz.
Otomatik öğrenmeyi açarak, el yazısı tanıyıcının kullandığınız sözcükler ve bunları nasıl yazdığınız ile ilgili bilgileri toplamasını da sağlayabilirsiniz.

El yazısı tanıma hatası raporlama

Bu özellik, Tablet PC Giriş Paneli'nde yaptığınız düzeltmeleri Microsoft'a göndermenizi sağlar. Gönderdiğiniz bilgiler, Windows'un gelecekteki sürümlerinde el yazısı tanıyıcıyı geliştirmek için kullanılabilir.

Kalem imleçleri

Tablet PC'deki kalem imleçleri tek dokunma, çift dokunma ve sağ tıklatma eşdeğerleri gibi standart kalem eylemleri için görsel geri besleme sağlar.

Kırpma Aracı

Kırpma Aracı ile, ekrandaki bir bölgeyi yakalayabilir ve tablet kaleminizi kullanarak üzerine yazabilirsiniz. Böylece, yakaladığınız görüntüyü bir e-postada, Journal dosyasında veya grafik yapıştırabileceğiniz başka bir konumda kullanabilirsiniz.

Kalem hareketleri

Kalem hareketleri, tarayıcı pencereleri ve belgeler arasında hızla gezinmek ve kopyalama, yapıştırma, geri alma, silme gibi düzenleme kısayollarını gerçekleştirmek için tablet kaleminizle yapabileceğiniz hareketlerdir. Örneğin, bir sayfayı yukarı veya aşağı doğru sürükleyebilir, bir tarayıcı penceresinde ileri veya geri hareket edebilir ya da bir belgeye öğe yapıştırabilirsiniz. Tüm bunları kaleminizin belirli bir hareketiyle yaparsınız.

Dokunma girişi

Bazı yeni Tablet PC'lerde dokunma etkinleştirmeli ekranlar vardır. Bilgisayarınızda dokunmatik giriş varsa, fare veya tablet kalemiyle yaptıklarınızın çoğunu parmağınızla yapabilirsiniz. Örneğin, işaretçiyi ekranda hareket ettirebilir, nesneleri seçebilir, dosya ve klasörleri açabilirsiniz.

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.