RAM'İ NASIL BOŞALTIRIZ

Bilgisayarınızın yavaşlamasının sayısız sebebi olabilir ancak bunlardan pek azı gerçekten belleğinizin dolması kadar etkili olabilir.

Sabit diskinizin gittikçe daha fazla çalışmaya başlaması da bunun bir işaretidir. Sabit diskten erişim süresi ise RAM ile kıyaslanmayacak derecede uzundur ve performans son derece düşük olur.

Windows 7 gibi modern işletim sistemlerinde RAM yönetimi son derece başarılıdır. Ancak özellikle Windows XP gibi çok eski işletim sistemlerinde RAM'i boşaltmak kritik öneme sahiptir.

Yine de kötü programlama ya da diğer etkenler yüzünden bu yöntemlere herhangi bir işletim sisteminde ihtiyaç duyabilirsiniz.

Arada bir Ctrl Alt Delete tuşlarına basıp görev yöneticisini açarak sisteminizin ne kadar bellek kullandığını kontrol edebilirsiniz.

Hangi uygulamanın ne kadar bellek kullandığını görmenin faydaları gerçekten de çok büyük olacaktır. Bazı uygulamalar son derece verimsizdir.

Görev yöneticisinden daha güçlü olan process hacker sayesinde işiniz daha kolay. 1.4 MB'lık bir ZIP dosyası olarak gelen ve Windows XP SP2'den yukarı bütün Windows sürümleriyle çalışan bu aracı indirin, açın ve çalıştırın; işte bu kadar basit.

Size her uygulamanın detaylarını söyleyecektir bu sayede ne nedir bilebilir, kurulu uygulamalar için daha verimli alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.