DENETİM MASASI 5

Ses: Ses öğesiyle yeni ses kaydedebilir kaydettiğiniz sesi yürütebilir. Bilgisayarınıza kayıtlı olan ses efektlerini dinleyebilirsiniz.
Sorun giderme:Sorun Giderme aracı, bilgisayarınızla ilgili ağ, donanım ve aygıtlar, web'i kullanma ve program uyumluluğu gibi genel sorunları otomatik olarak giderebilen birkaç sorun giderme programı içerir.
Sorun gidericiler tüm sorunları giderecek şekilde tasarlanmamıştır, ancak daha az zaman ve çaba harcamanızı sağladıkları için ilk önce denenmelerinde yarar vardır
Sorun gidericiyi çalıştırdığınızda, sorunun giderilmeye çalışıldığı sırada size bazı sorular yöneltilebilir veya genel ayarlar sıfırlanabilir. Sorun giderici tarafından sorun giderilirse, sorun gidericiyi kapatabilirsiniz. Sorun giderilemezse, aradığınız yanıtı bulmak üzere çevrimiçi kaynaklara başvurmak için birkaç seçenek sunulur. Her iki durumda da her zaman yapılan değişikliklerin tam listesini görüntüleyebilirsiniz.
Tarih ve saat: Tarih ve saati değiştirmenizin yanı sıra ek saatleri ve internet saatlerini de değiştirebilirsiniz.
Varsayılan programlar:Varsayılan program; müzik dosyası, resim veya web sayfası gibi belirli türde bir dosyayı açtığınızda Windows'un kullandığı programdır. Örneğin, bilgisayarınıza birden fazla web tarayıcısı yüklenmişse, bunlardan birini varsayılan tarayıcı olarak seçebilirsiniz.
Windows defender:Windows Defender, Windows'a dahil edilmiş ve açıldığında otomatik olarak çalışan casus yazılım önleme yazılımıdır. Casus yazılım önleme yazılımı kullanılması bilgisayarınızı casus yazılım ve diğer istenmeyen yazılımlara karşı korumaya yardımcı olabilir. Internet'e bağlandığınızda casus yazılım bilginiz dışında bilgisayarınıza yüklenebilir ve CD, DVD veya diğer çıkarılabilir medya ile bazı programları yüklediğinizde bilgisayarınıza bulaşabilir. Casus yazılım yalnızca yüklendiğinde değil beklenmeyen zamanlarda da çalışmak üzere programlanabilir.Windows Defender bilgisayarınıza casus yazılım bulaşmasını önlemeye yardımcı olmak için iki yöntem sunar:
Gerçek zamanlı koruma.‍‍ Windows Defender, casus yazılım kendini yüklemeye ya da bilgisayarınızda çalışmayı denediğinde sizi uyarır. Ayrıca, programlar önemli Windows ayarlarını değiştirmeye çalıştıklarında da uyarı alırsınız.



Tarama seçenekleri. Bilgisayarınıza yüklenebilecek casus yazılımları taramak, düzenli olarak tarama planlamak ve tarama sırasında algılanan her şeyi otomatik olarak kaldırmak için Windows Defender'i kullanabilirsiniz.


Yazı tipleri:Windows, önceden yüklenmiş çeşitli yazı tipleri ile birlikte gelir. Daha fazla yazı tipi yüklemek isterseniz öncelikle bu yazı tiplerini karşıdan yüklemeniz gerekir. Yazı tiplerini bir yazılım programından, Internet'ten veya kuruluşunuzun ağından yükleyebilirsiniz



Yedekleme ve geri yükleme: Windows'unuzun yedeklenmesini ve herhangi bir çökme olayında geri yüklenmesini sağlar.

Windows güvenlik duvarı:Güvenlik duvarı, Internet'ten gelen bilgileri denetleyen ve ardından güvenlik duvarı ayarlarınıza göre engelleyen veya geçişine izin veren bir yazılım veya donanımdır. Bilgisayarınızda kimseyi ilgilendirecek bir şey olmadığını düşünseniz bile, bir solucan bilgisayarınızı tamamen devre dışı bırakabilir veya herhangi biri bilgisayarınızı bilginiz dışında solucan veya virüsleri yaymaya yardımcı olmak üzere kullanabilir.
Windows update:Windowsun güncelliğini kontrol eder güncel olmayanları bulur ve güncellemen için seni uyarır.Windowsunuzu güncel tutmak bilgisayarınızın güvenliğini ve performansını arttırır.
             

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.