DONATILAR 2

Bugün donatılardan devam edelim en son ekran alıntı aracından bahsetmiştik şimdi hesap makinesinden  devam edelim.Hesap makinesi diğer yazılımlarda da var her türlü hesabı buradan yapabiliriz
Hesap Makinesi'ni toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemleri gibi basit hesaplamalar için kullanabilirsiniz. Hesap Makinesi ayrıca programlama, bilimsel ve istatistiksel hesap makinesinin gelişmiş özelliklerini de sunar.
Hesap makinesi düğmelerini tıklatarak hesaplamaları yapabilir veya klavyenizi kullanarak hesaplamaları yazabilirsiniz. Ayrıca Num Lock tuşuna basarak, sayıları ve işleçleri yazmak için sayısal tuş takımını da kullanabilirsiniz.

Komut İstemi, MS‑DOS (Microsoft Disk İşletim Sistemi) komutlarını ve diğer bilgisayar komutlarını yazmak için giriş noktası sağlayan bir Windows özelliğidir. Bilinmesi gereken en önemli nokta, komutları yazarak Windows grafik arabirimini kullanmadan bilgisayarınızdaki görevleri gerçekleştirebileceğinizdir. Komut İstemi genellikle yalnızca gelişmiş kullanıcılar tarafından kullanılır.
Komut istemini kullanacaksanız komutları bilmeniz gerekmektedir.Bu komutlara da help yazıp ulaşabilirsiniz.Ve bir kolaylık daha başlat menüsünden cmd yazdığınızda açılır.Komut İstemi penceresinin görünümünü Komut İstemi seçeneklerini ayarlayarak değiştirebilirsiniz.
Komut İstemi seçeneğini ayarlamak için:
  1. Komut İstemi'ni açın
  2. Başlık çubuğunu sağ tıklatın ve aşağıdakilerden birini yapın:
    • Ayarları tüm Komut İstemi pencereleri için değiştirmek üzere, Varsayılanlar'ı tıklatın.
    • Ayarları yalnızca geçerli Komut İstemi penceresi için değiştirmek üzere, Özellikler'i tıklatın.
  3. İstediğiniz seçenekleri belirleyin ve bu işlemi tamamladığınızda Tamam'ı tıklatın.
 Bir sonraki öğe not defteridir ki bu bütün yazılımlarda bulunduğundan oldukça kullanışlı bır öğedir.Not Defteri, temel bir metin düzenleme programıdır ve genellikle metin dosyalarını görüntülemek veya düzenlemek için kullanılır. Metin dosyası, genellikle .txt dosya adı uzantısıyla tanımlanan bir dosya türüdür.belirli bir karakter bulmak için düzen menüsünden bul’u tıklayın aranan kutusuna bulmak istediğiniz karakter veya sözcükleri yazın

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.