DENETİM MASASI 4

Konuşma tanıma:Sesinizi kullanarak bilgisayarınızı denetleyebilirsiniz. Bilgisayarın size yanıt vereceği komutları söyleyebilir ve bilgisayara metin dikte edebilirsiniz
Kullanıcı hesapları:Kullanıcı hesabı, Windows'a erişiminizin olduğu dosya ve klasörleri, bilgisayarınıza yapabileceğiniz değişiklikleri ve masaüstü arka planı veya ekran koruyucu gibi kişisel tercihlerinizi bildiren bir bilgi koleksiyonudur. Kullanıcı hesapları, bilgisayarı birden çok kişiyle paylaşmanızı ve aynı zamanda kendi dosya ve ayarlarınıza sahip olmanızı sağlar. Her kişi kendi kullanıcı hesabına bir kullanıcı adı ve parolayla erişir.
Üç hesap türü vardır: Her tür kullanıcılara bilgisayar üzerinde farklı bir denetim düzeyi sağlar:
ü  Standart hesaplar günlük bilgisayar kullanımı içindir.
ü  Yönetici hesapları bilgisayar üzerinde en yüksek düzeyde denetim sağlar; yalnızca gerekli olduğunda kullanılmalıdır.
ü  Konuk hesapları, özellikle bilgisayarı geçici olarak kullanmaları gereken kişilere yöneliktir.

Kurtarma:Denetim Masası'ndaki Kurtarma'da bilgisayarınızı ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek bazı seçenekler vardır. Kurtarma'yı kullanmadan önce, sorunu düzeltip düzeltmeyeceğini görmek için önce Denetim Masası'ndaki sorun gidericiyi kullanmayı deneyin.
Masaüstü araçları:Masaüstü araçları işinizi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış bir takım öğeden oluşmaktadır bunları masaüstünüze getirtip istediğiniz yere koyabilirsiniz.
Otomatik kullan:Bilgisayarınıza yeni bir donanım taktığınızda otomatik olarak bir programla açmasını istiyorsanız bu programı kullanabilirsiniz örn: müzik cd. taktığınızda otomatik olarak media plearla çalması gibi.
Performans bilgileri ve araçları:Bilgisayarınızın hızı ve performansı ile ilgili bilgileri almaya yarar.
Programlar ve özellikler:Program ekle, kaldır, onar, yüklü gibi öğelerle işlem yapabilirsiniz.

Sistem:Sistem'i açarak, bilgisayarınızla ilgili önemli bilgilerin bir özetini görüntüleyebilirsiniz. Sistem'in sol bölmesindeki bağlantıları tıklatarak, bilgisayarınızın adı gibi temel donanım bilgilerini görebilir ve önemli sistem ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Performans Bilgileri ve Araçları bölümünde, bilgisayarınızın donanımının performansını ve tüm gücünü belirten Windows Deneyim Dizini temel puanı vardır.Bilgisayarınızın merkezi işlem birimi (CPU) ve rasgele erişim belleği (RAM) gibi bileşenleri tek tek sınanır ve bunlara birer alt puan verilir. Bilgisayarınızın temel puanı en düşük alt puanla belirlenir. Örneğin, bir donanım bileşeninin en düşük alt puanı 2,6 ise, temel puan da 2,6'dır. Temel puan çeşitli alt puanların bir ortalaması değildir.

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.