DENETİM MASASI 3



BitLocker Sürücü Şifrelemesi:Windows programının yüklü olduğu sürücüde (işletim sistemi sürücüsü) ve sabit veri sürücülerinde (örn. dahili sabit sürücüler) saklanan tüm dosyaların korunmasına yardımcı olmak için BitLocker Sürücü Şifrelemesi'ni kullanabilirsiniz Çıkarılabilir veri sürücülerinde (örn. harici sabit sürücüler veya USB flash sürücüler) saklanan tüm dosyaların korunmasına yardımcı olmak için BitLocker To Go'yu kullanabilirsiniz. Ayrı ayrı dosyaları şifrelemenizi sağlayan Dosya Şifreleme Sistemi'nden farklı olarak, BitLocker sürücünün tamamını şifreler. Normal şekilde oturum açıp dosyalarınızla çalışabilirsiniz ancak BitLocker, korsanların parolanızı keşfetmek için güvendiği sistem dosyalarına erişmesini veya sürücünüzü bilgisayarınızdan çıkarıp farklı bir bilgisayara takarak sürücünüze erişmesini engelleyebilir. BitLocker ile şifrelenmiş bir sürücüye yeni dosyalar eklediğinizde, BitLocker bu dosyaları otomatik olarak şifreler. Dosyalar şifrelenmiş sürücüde depolandıkları sürece şifrelenmiş halde kalırlar. Başka bir sürücüye veya bilgisayara kopyalanan dosyaların ise şifresi çözülür. Dosyaları başka kullanıcılarla paylaşıyorsanız (örneğin ağ üzerinden), o dosyalar şifrelenmiş sürücüde depolandığı sürece şifreli halde kalır, ancak yetkili kullanıcılar bunlara erişebilir.İşletim sistemi sürücüsünü şifrelerseniz, BitLocker başlangıç sırasında bilgisayarınızda güvenlik riski oluşturabilecek koşullar (örneğin, BIOS üzerindeki değişiklikler veya başlangıç dosyalarındaki değişiklikler) olup olmadığını kontrol eder. Olası bir güvenlik riski algılanırsa, BitLocker işletim sistemi sürücüsünü kilitler ve sürücünün kilidinin açılması için özel bir BitLocker kurtarma anahtarı gerektirir. BitLocker'ı ilk etkinleştirdiğinizde bu kurtarma anahtarını oluşturduğunuzdan emin olun; aksi takdirde, dosyalarınıza erişiminizi kalıcı olarak kaybedebilirsiniz. Bilgisayarınızda Güvenilir Platform Modülü (TPM) yongası varsa, BitLocker bu yongayı kullanarak, şifrelenmiş işletim sistemi sürücüsünün kilidini açmak için kullanılan anahtarları mühürler. Bilgisayarınızı başlattığınızda, BitLocker, sürücünün anahtarlarını TPM'ye sorar ve sürücünün kilidini açar. Veri sürücülerini (sabit veya çıkarılabilir) şifrelerseniz, bir parola veya akıllı kartla şifrelenmiş sürücünün kilidini açabilir ya da bilgisayarda oturum açtığınızda otomatik olarak kilidi açılacak şekilde sürücüyü ayarlayabilirsiniz.BitLocker'ı istediğiniz zaman askıya alıp geçici olarak veya sürücünün şifresini çözüp kalıcı olarak devre dışı bırakabilirsiniz.
Not:BitLocker Sürücü Şifrelemesi kullanarak sürücüleri şifreleme becerisi tüm Windows sürümlerinde bulunmayabilir.
Güç seçenekleri:Güç planı, bilgisayarınızın gücü nasıl kullandığını yöneten donanım ve sistem ayarları topluluğudur. Güç planlarını, bilgisayarınızın kullandığı güç miktarını azaltmak, performansı en üst düzeye çıkarmak veya bu ikisi arasındaki dengeyi sağlamak için kullanabilirsiniz.
İnternet seçenekleri:İnternet ile ilgili giriş sayfasını değişme internet geçmişi ile ilgili bilgilere bekma veya silme arama vaysayılanını değişme gizlilik özelliklerini ayarlama gibi öğelerin ayarlanmasını sağlar.
İşlem merkezi:İşlem Merkezi, Windows'un düzgün çalışmasını sağlamanıza yardımcı olan uyarıları görüntüleyebileceğiniz ve eylemleri gerçekleştirebileceğiniz merkezi bir konumdur.

Kişiselleştirme:Masaüstündeki resimleri, temaları, pencere rengini, sesleri, ekran koruyucuyu, masaüstü simgelerini ve başka görünümle ilgili özellikleri değiştirmenize imkan sağlayan bir öğedir.
Klasör seçenekleri:Klasör Seçenekleri'ni kullanarak dosyaların ve klasörlerin çalışma şeklini, bilgisayarınızda öğelerin nasıl görüntüleneceğini değiştirebilirsiniz.

Klavye:Klavyenin hızını ayarlayabilir düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.


İşlem Merkezi'nde, güvenlik ve bakım ayarları ile ilgili olarak dikkat etmeniz gereken önemli iletiler listelenir. İşlem Merkezi'ndeki kırmızı öğeler Önemli olarak etiketlenmiştir ve güncelleştirilmesi gereken bir virüsten koruma programı gibi acilen çözülmesi gereken önemli sorunları gösterir. Sarı öğeler, bakım görevleri gibi çözülmesi önerilen görevlerdir.
Kimlik bilgisi yöneticisi:Kimlik Bilgileri Yöneticisi, Web sitelerinde veya ağdaki diğer bilgisayarlarda oturum açmak için kullandığınız kullanıcı adı ve parola gibi kimlik bilgilerini depolamanıza olanak tanır. Windows kimlik bilgilerinizi depolayarak Web sitelerine veya diğer bilgisayarlara oturumunuzu otomatik olarak açabilir. Kimlik bilgileri bilgisayarınızda kasa olarak bilinen özel klasörlere kaydedilir. Windows ve programlar (web tarayıcıları gibi) kimlik bilgilerini diğer bilgisayarlara ve web sitelerine bu kasalarda güvenli bir şekilde verebilirsiniz.

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.