DENETİM MASASI

Denetim masası:Bilgisayarınızdaki bütün ayaları ayarlayabildiginiz menüdür. Windows ayarlarını değiştirmek için Denetim Masası'nı kullanabilirsiniz. Bu ayarlar Windows görünümü ve çalışmasıyla ilgili yaklaşık her şeyi denetler ve bunları Windows'u tam istediğiniz gibi ayarlamanız için kullanabilirsiniz.


Denetim masasında arama yapmanın iki yolu vardır;
1)Ara öğesini kullanabilirsiniz:sağ üst köşe de ara öğesinde denetim masasında ara öğesi var oraya baş harfini veya birkaç harfini yazarak bulabilirsiniz.
2)Simgelere göz atabilirsiniz: denetim masasında küçük simgeler vardır bu simgelere bakarak aradığınız öğeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. mesela: birgün bir yere gittiniz ve size bir bilgisayar verdiler bu bilgisayarın ayarlarını yap dediler bilgisayarın dili de hiç bilmediğin bir dil işte o anda simgeler çok işinize yarar çünkü simgelerden yola çıkarak dili veya başka ayarları ayarlayabilirsiniz.


DENETİM MASASI ÖĞELERİ:
1)Ağ ve paylaşım menüsü:Ev veya küçük işyeri ağı ile Internet bağlantısı veya yazıcıyı paylaşabilir, paylaşılan dosyalarla çalışıp görüntüleyebilir ve çok oyunculu bilgisayar oyunları oynayabilirsiniz.

2)Aygıt yöneticisi:Aygıt Yöneticisi'ni, donanım aygıtlarının sürücülerini yüklemek ve güncelleştirmek, bu aygıtların donanım ayalarını değiştirmek ve sorun gidermek için kullanabilirsiniz.
Aygıt sürücüsü, Windows'un belirli bir donanım aygıtıyla iletişim kurmasını sağlayan yazılımdır. Windows herhangi bir yeni donanımı kullanmadan önce, bir aygıt sürücüsü yüklenmelidir.


3)Aygıtlar ve yazıcılar:Bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtları görmek, bunlardan birini kullanmak ya da düzgün olarak çalışmayan aygıtta sorun gidermek istediğinizde, Aygıtlar ve Yazıcılar klasörünü açabilirsiniz.
4)Başlarken:Başlarken Windows 7 nin yeniliklerinden biridir daha önce de bahsetmiştik çeşitli yerlerden açabiliriz ör: başlat menüsünden veya denetim masasının başlarken öğesinden.

4)Bildirim alanı simgeleri: Bildirim alanı varsayılan olarak görev çubuğunun sağ kenarında bulunur ve gelen e-posta, güncelleştirmeler ve ağ bağlantısı gibi bilgiler hakkında durum ve bildirimler sağlayan program simgelerini içerir. Yeni bir program yüklediğinizde, bazen bildirim alanına bu programa yönelik bir simge ekleyebilirsiniz.Yeni bilgisayarlar genellikle bildirim alanında bulunan simgelerle birlikte gelir ve bazı programlar, yükleme sırasında bildirim alanına otomatik olarak simge ekler. Bildirim alanında hangi simge ve bildirimlerin görüntüleneceğini belirleyebilir ve belirli özel simgelerin (sistem simgeleri adı verilir) gösterilip gösterilmeyeceğini seçebilirsiniz. İstediğiniz konuma sürükleyerek, bildirim alanındaki simgelerin sırasını ve gizli simgelerin sırasını değiştirebilirsiniz.

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.