BİLGİSAYAR İLETİŞİMİ

Bilgisayar iletişimi, iki veya daha fazla bilgisayar veya aygıtın veri, komut ve bilgiyi aktarma işlemi sırasında gerçekleşen iletişimdir. Başarılı iletişim için aktarım işlemini başlatan bir gönderici aygıt, gönderici aygıtı iletişim kanalına bağlayan bir iletişim aygıtı, verinin iletimini sağlayan bir iletişim kanalı, iletişim kanalını bir alıcı aygıta bağlayan iletişim aygıtı ve verinin, komutların veya bilginin aktarımını kabul eden bir alıcı aygıta ihtiyaç duyulur.İletişim sistemi içerisinde yer alan her bilgisayar ve mobil aygıt tipi, gönderim ve alım aygıtı olarak hizmet eder. Büyük bilgisayarlar, sunucular, masaüstü bilgisayarları, dizüstü bilgisayarlar, Tablet PC'ler, akıllı telefonlar, taşınabilir ortam yürütücüler ve GPS alıcıları bu aygıtlara örnek olarak verilebilir. Günümüzde kullanılan çeşitli iletişim teknolojileri Internet, Web, e-posta, anlık mesajlaşma, sohbet odaları, haber grupları, bloglar, ansiklopediler, RSS, VoIP, FTP, Web klasörleri, video konferansı ve faks makinesi veya bilgisayar faks/modemidir.
Metin mesajı:Kullanıcıların mobil aygıtlardan bilgisayardan kısa metin msj göndermesidir.
Resimli mesaj:Kullanıcıların birbirine resim veya ses dosyalarını göndermesidir.
Görüntülü mesaj:Kısa video klipler göndermesini sağlar.
 Küresel konum belirleme sistemi (GPS), GPS alıcısının coğrafik konumunu belirlemek için uygulama tarafından gönderilen sinyalleri kabul eden ve bunları analiz eden bir veya daha fazla alıcıdan oluşan bir navigasyon sistemidir.
Grup yazılımı:İnsan gruplarının projeler üzerine birlikte çalışmasına ve bir ağ üzeriden bilgiyi paylaşmalarına yardımcı olur.
Sesli mesaj:insanların bir veya daha fazla kişiye msj bırakmalarına izin verir sesli mesajda bilgisayar mesajı sayısal formata dönüştürür.
İşbirliği yazılımı:Kullanıcıların online toplantılar yoluyla belgeleri paylaşmalarına ve diğer bağlı kullanıcılar ile iletişim kurmalarına izin veren araçları içerir.
 •          Online toplantılar
•          Web konferansları
•          Belge yönetim sistemleri

0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.