EN GÜVENİLİR İŞLETİM SİSTEMİ HANGİSİ?

Microsoft'un yayınladığı güvenlik raporları, olayları ve işletim sistemlerinin durumunu ortaya koyuyor.

8.'si yayınlanan raporda Windows 7 'nin Windows XP'den çok daha güvenli olduğu ortaya konuluyor.

Ancak 32 ve 64 bit XP'ler arasında da büyük güvenlik farkı dikkat çekiyor. 64 bit Windows 7 ve Windows Vista SP2'ye bütün diğer işletim sistemlerinden daha az zararlı uygulama bulaşıyor.

Bu işletim sistemlerinin 32 bit sürümlerinin de güvenliği Windows XP SP3'ün yaklaşık 2 katı olarak göze çarpıyor.

Chip.com.tr

AĞLAR

, iletim ortamı ve iletişim aygıtları yoluyla bağlanan bilgisayarlar ve aygıtların oluşturduğu yapıdır.Ağın avantajları:
İletişimi kolaylaştırma
Donanım paylaşımı
Veri ve bilgi paylaşımı
Yazılım paylaşımı
Fonların transferi
Yerel alan ağı (LAN), dar bir alandaki bilgisayarları ve aygıtları bağlayan bir ağdır.
Kablosuz LAN (WLAN), fiziksel kabloların kullanılmadığı bir LAN’dır.
Kent çapında ağ (MAN), kentsel bir alandaki  LAN’ların birbirine bağlanmasıdır
Geniş alan ağı (WAN), büyük bir coğrafik alanı kapsayan ağdır.
İstemci/sunucu ağında, bir veya daha fazla bilgisayar sunucu gibi çalışır. Sunucu bilgisayar bazen ana bilgisayar olarak da adlandırılır. Sunucu ağ kaynaklarına erişimi kontrol eder ve merkezi depolama alanı sağlar. Ağdaki diğer bilgisayarlar, her türlü kaynağı kullanmak için sunucuya bağlanan istemcilerdir. Eşler arası ağ, 10'dan az bilgisayarı bağlayan basit bir ağdır. Her bir eş (bilgisayar) eşit sorumluluk ve beceriye sahiptir. P2P, kullanıcıların, Internet üzerinden birbirlerinin hard disklerine doğrudan ulaştıkları ve dosya alışverişi yaptıkları eşler arası bir ağdır.
Ağ topolojisi: bir iletişim ağında bilgisayarların ve aygıtların yerleşimini ifade eder.

Yıldız ağ; Ağların birbiriyle bağlanmadan hepsinin bir modeme bağlanmasıdır.
Veri yolu ağı: Bilgisayarların hepsinin bir ağa bağlanmasıdır.
Halka ağı: Bilgisayarların birbirine bağlanarak ağ oluşturmasıdır.
İntranet: İnternet teknolojilerini kullanan bir dâhili ağdır.
Extranet: Müşterilerin ve tedarikçilerin intranet kısmına ulaşmalarına izin verir.
Wi-Fi: kablosuz iletişimi kolaylaştıran, 802.11 standardındaki herhangi bir ağı tanımlar. Bazen kablosuz Ethernet olarak da adlandırılır.
Kablosuz iletişimi kolaylaştıran standartlardan 802.11 in hızı 1 yada 2 mbps 802.11a 54 mbps kadar 802.11b  11 mbps kadar  802.11g 54 mbps ve üstü 802.11n 108 mbps ve üstü hızlardır.
Bluetooth; İki Bluetooth aygıtının veri iletmek için kısa aralık radyo dalgalarını kullanmasını tanımlar.
UWB (ultra geniş bant); İki UWB aygıtının yüksek hızlarda iletişim için kısa aralık radyo dalgalarını nasıl kullanacaklarını belirler.
IrDA; Kızıl ötesi (IR) ışık dalgaları ile kablosuz olarak veri iletir.
RFID; Bir nesne, hayvan veya insana yerleşmiş veya eklenmiş bir etiket ile iletişim kurmak için radyo sinyallerini kullanır.
Wimax: Kablosuz geniş bantlı internet erişimini sağlar.(802.16)
Kablosuz Uygulama Protokolü(wap): Bazı mobil aygıtların internet hizmetlerinin içeriklerini nasıl görüntüleyeceklerini belirtir. Örn: web e-posta sohbet odaları


 

OFİSİ İLK KULLANANLAR İÇİN

Ofisi ilk kez kullananlar için bir de birinci ağızdan nasıl kullanılması gerektiğine bakalım

http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/RZ101790574.aspx?section=2

RAM'İ NASIL BOŞALTIRIZ

Bilgisayarınızın yavaşlamasının sayısız sebebi olabilir ancak bunlardan pek azı gerçekten belleğinizin dolması kadar etkili olabilir.

Sabit diskinizin gittikçe daha fazla çalışmaya başlaması da bunun bir işaretidir. Sabit diskten erişim süresi ise RAM ile kıyaslanmayacak derecede uzundur ve performans son derece düşük olur.

Windows 7 gibi modern işletim sistemlerinde RAM yönetimi son derece başarılıdır. Ancak özellikle Windows XP gibi çok eski işletim sistemlerinde RAM'i boşaltmak kritik öneme sahiptir.

Yine de kötü programlama ya da diğer etkenler yüzünden bu yöntemlere herhangi bir işletim sisteminde ihtiyaç duyabilirsiniz.

Arada bir Ctrl Alt Delete tuşlarına basıp görev yöneticisini açarak sisteminizin ne kadar bellek kullandığını kontrol edebilirsiniz.

Hangi uygulamanın ne kadar bellek kullandığını görmenin faydaları gerçekten de çok büyük olacaktır. Bazı uygulamalar son derece verimsizdir.

Görev yöneticisinden daha güçlü olan process hacker sayesinde işiniz daha kolay. 1.4 MB'lık bir ZIP dosyası olarak gelen ve Windows XP SP2'den yukarı bütün Windows sürümleriyle çalışan bu aracı indirin, açın ve çalıştırın; işte bu kadar basit.

Size her uygulamanın detaylarını söyleyecektir bu sayede ne nedir bilebilir, kurulu uygulamalar için daha verimli alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

WİN7 SP1 İNTERNETTE!

Windows 7 SP1 internete düştü!
Uzun süredir beklenen ve test aşamasındaki Windows 7 Service Pack 1 internette, işte özellikleri…
Windows 7 işletim sistemi için geliştirilen servis paketi SP1′in beta sürümü internete sızdı.
Windows 7 üzerinde daha önceki Windows’lardaki gibi büyük bir değişiklik olmuyor. Bu paket ile birlikte genel güvenlik güncelleştirmeleri ve küçük özellikler eklaniyor.
Numarası 7601.16562.100603-1800 olan bu sürüm, işletim sistemi değiştirmeden önce servis paketi bekleyenlerin biraz boşuna beklediğini gösteriyor. Ancak henüz bu sürüm ile birlikte en çok beklenen özellikler olan USB 3.0 ve gelişmiş Bluetooth desteğinin eklenip eklenmediği doğrulanmadı. Bu özellikler için SP1′in çıkış tarihini beklemek gerekebilir.

WORD'DE YAZIYI BİÇİMLENDİRME

Word programı ile belgeler üzerinde sınırsız özgürlüğe sahip olabilirsiniz. Örneğin yazı tiplerinden paragraf ayarlarına kadar hemen her türlü değişikliği, "Stiller ve Biçimlendirme" düğmesinin yardımıyla gerçekleştirmeniz mümkün.

Çok sayıda sayfadan oluşan; örneğin 50 sayfa uzunluğunda bir belge hazırlıyorsanız, her sayfa için farklı tipte başlık kullanmak veya yazı içinde farklı yerlerde değişik paragraf ayarları uygulamak isteyebilirsiniz. Tüm başlıkları ya da paragrafları teker teker ayarlamak ise, çoğu zaman önemli bir zaman kaybını da beraberinde getirecektir.

Bu gibi durumlarda ayarları teker teker yapmak yerine, önceden hazırlanmış biçimlendirme ayarlarını kullanarak işinizi büyük oranda hızlandırabilirsiniz. Böylece farklı ayar seçeneklerini aklınızda tutmanıza da gerek kalmaz. Size sunulan biçimlendirme seçenekleri zaten önceden tanımlanmıştır ve hafızaya kayıtlıdır. Ancak dilerseniz, kendi yaratacağınız yeni stilleri de biçimlendirme seçenekleri arasına kaydedebilir ve her zaman kullanıma hazır bir halde sizi beklemelerini sağlayabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken, Word'ün Biçimlendirme çubuğunu daha yakından tanımak...
HAZIR STİLLER

Word programı, önceden hazırlanmış pek çok farklı biçimlendirme seçeneğine sahiptir. Bu seçeneklerde göreceğiniz stilleri dilediğiniz gibi kullanılabilir veya ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz. Şimdi gelin, biçimlendirme seçeneklerini nasıl kullanabileceğimizi öğrenmeye başlayalım.

1- Boş bir sayfa üzerine metninizi yazın ya da daha önceden hazırlamış olduğunuz bir belgeyi açın.

2- İlk satırı seçin ve Araç Çubuğu içerisinde yer alan "Stil" menüsünden, sizin için önceden tanımlanmış olan "Başlık 1" seçeneğine tıklayın.

3- Sayfa üzerinde seçtiğiniz metnin "Başlık 1" isimli stile uygun olarak değiştirildiğini göreceksiniz.



HAZIR STİLLERİ DEĞİŞTİRMEK

Önceden tanımlanmış olan stilleri kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Biraz sonra, önceden tanımlanmış "Normal" seçeneğini, yazı tipi boyutu 14 ve paragraf satır aralığı da 1.5 satır olacak şekilde değiştireceğiz.

4- "Biçim" menüsünden "Stiller ve Biçimlendirme" satırını seçin. Word penceresinin sağ kısmında ek bir pencere açılacaktır.
5- Burada, değiştirilecek olan stilin yanındaki küçük oka tıklayın ve açılan menüde göreceğiniz "Değiştir" satırını seçin.

6- Karşınıza "Normal" ismi ile kaydedilmiş olan stilin özelliklerinin ayrıntılı bir şekilde listelendiği yeni bir pencere gelecektir.

7- Başlangıçta "12" olarak belirlenmiş olan yazı tipi boyutunu "14"e getirin. Ardından sol alt bölümde göreceğiniz "Biçim" düğmesine tıklayın ve açılan menünden "Paragraf" satırını seçin.

8- Burada "Aralık" başlığı altındaki "Satır Aralığı" değerini değiştireceğiz. Bu değer başlangıçta "Tek" olarak karşımıza çıkar. Değerin bulunduğu kutunun yanındaki küçük oka basın ve satır aralığını "1.5 satır" olarak değiştirin. Ardından "Tamam" düğmesine tıklayın ve işlemi bitirin.
YENİ BİR STİL OLUŞTURMAK

Yeni bir stil oluşturmak da, hazır bir stili değiştirmek kadar kolay bir işlemdir. Aşağıdaki örnekte "Ana Stil" isimli yeni bir stil yaratacağız. "Ana Stil" stilimizde yazı tipi boyutu "20" olacak. Ayrıca karakterlerimiz için kalın seçeneğini kullanacağız ve yazı tipi olarak da "Arial"ı seçeceğiz. Yazılar sayfa üzerinde ortalanmış olacak ve satır aralığı "çift" değeri ile desteklenecek.

9- "Biçim" menüsünden "Stiller ve Biçimlendirme" satırını seçin. Sağ bölümde yeni pencere açıldıktan sonra, üst kısımda göreceğiniz "Yeni Stil" seçeneğine tıklayın.

10- Önce oluşturacağınız yeni stilin adını yazın. Ardından "Sonraki Paragrafın Stili" menusunu açın ve "Normal" seçeneğine tıklayın. Böylece metin içerisine "Ana Stil" stilini kullanarak bir metin girip "Enter" tuşuna bastığınızda, sonraki satırda "Normal" isimli stilin kullanılmasını sağlayacaksınız. Yani "Ana Stil", sadece ilgili satır için kullanılacaktır.

11- "Yazı Tipi" menüsünden "Arial"ı seçin ve "Kalın" simgesinin üzerine tıklayın. Yazı tipi boyutunu "20"ye getirin. Şimdi, sol altta bulunan "Biçim" düğmesine basın ve "Paragraf" satırını seçin.

12- "Hizalama" seçeneğini "Ortadan" şeklinde düzeltin. "Aralık" başlığı altındaki "Satır Aralığı" bölümünü ise "Çift" olarak değiştirin. "Tamam" düğmesine tıklayarak bu pencereyi kapatın ve "Yeni Stil" penceresinde de "Tamam" düğmesine basın. Ancak son işlemi yapmadan önce, pencerenin alt kısmında yer alan "Şablona Ekle" seçeneğini işaretlemeyi unutmamalısınız. Bu seçenek, stilinizin Word stilleri arasına kaydedilmesini sağlar.
KISA YOL TUŞLARI İLE STİL SEÇMEK

Artık "Ana Stil" isimli yeni stilinizi oluşturdunuz. Bu stili kullanmak için iki farklı yönteme baş vurabilirsiniz; araç çubuğundaki "Stil" menusunu ya da kısayol tuşlarını kullanmak...

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Word'de kısayol tuşlarını farklı özelliklere ulaşmak için kullanmanız mümkündür. Örneğin, "CTRL + K" tuş kombinasyonu, Word belgesi üzerinde seçili olan metne "Kalın" özelliğini uygular.

Kısayol tuşları, aynı şekilde stil seçimi için de kullanılabilirler. Tek yapmanız gereken, tanımlanmış bir stile belli bir tuş kombinasyonunu atamaktır. Bu örnekte "Ana Sitil" ismini verdiğimiz stile "SHIFT + ALT + V" tuş kombinasyonunu atayacağız.

13- "Biçim" menüsünden "Stiller ve Biçimlendirme" satırına tıklayın. Açılan pencereden "Ana Stil" satırını bulun ve yanındaki küçük oka basın. Daha sonra "Değiştir" seçeneğine tıklayın.

14- Ekranda "Stil Değiştir" isimli yeni bir pencerenin açıldığını göreceksiniz. "Biçim" menusun en altında yer alan seçeneğe, yani "Kısayol tuşu" seçeneğine farenin sol tuşu ile bir kez tıklayın.

15- "Klavye Özelleştir" penceresinin açıldığını göreceksiniz. "Yeni Kısayol Tuşuna Bas" satırına tıklayın ve "Ctrl + Alt + V" tuşlarına aynı anda basın. Bu noktada, aynı tuş kombinasyonunun farklı görevler için atanmış olup olmadığını kontrol etmenizde büyük yarar var. Aksi halde daha önce tanımlanmış bir kombinasyonun görevini değiştirmiş olursunuz.
chip

WORD GÖRÜNÜMLERİ

Görünümleri değiştirmek: öncelikle görünümünü değiştirmek istediğiniz belgeyi açın görünüm sekmesini tıklayın
Unutulmamalıdır ki görünüm sekmesinde yer alan görünüm seçeneklerini değiştirmek metnin basılı görünümünde bir farklılık oluşturmayacaktır. Bu görünümler sadece dökümanın ekranda nasıl görüntüleneceği ile ilgilidir. İsterseniz belge görünümleri grubunda yer alan görünüm seçeneklerini sırasıyla inceleyelim. İlk olarak taslak görünüm seçeneğini tıklayalım.
 Taslak görünümü genellikle metinler üzerinde düzenleme yapmak amacıyla kullanılır. Anahat görünümü için anahat düğmesine tıklayın. Anahat görünümü taslak görünümü ile benzer özelliğe sahiptir, genellikle başlık ve alt madde içeren belgeleri düzenlemede kullanılır.
Anahat görünümü kapatla bu görünümü kapatabilirsiniz. Şimdi web düzeni görünümü seçeneğini inceleyelim. Web görünümü düğmesini tıklayın.
Web düzeni görünümü belgenin internet üzerinde yayınlanmasında alacağı görünümü gösterir ve belgenin bu şekilde düzenlenmesini sağlar. Web düzeninde satır girintileri ve sayfa sonları görüntülenmez.
Tam ekran okuma görünüm seçeneğinden metni sayfalar halinde kitap şeklinde görüntüleyebilirsiniz.

Dilerseniz görüntüleme seçeneğini kullanarak metnin tek sayfa halinde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.


Tam ekran görüntüleme seçeneğinde sayfaları görüntüleyebilir ancak üzerinde değişiklik yapamazsınız. Bu görünümü sağ üst köşede yer alan kapat tuşuyla kapatabilirsiniz. Son olarak sayfa düzeni düğmesini tıklayın. Word programında görünüm sayfa düzeni şeklinde ayarlanmıştır. Belgedeki görüntüleri daha iyi görüntülemek için yakınlaştır düğmesine tıklayabilirsiniz.

DENETİM MASASI 5

Ses: Ses öğesiyle yeni ses kaydedebilir kaydettiğiniz sesi yürütebilir. Bilgisayarınıza kayıtlı olan ses efektlerini dinleyebilirsiniz.
Sorun giderme:Sorun Giderme aracı, bilgisayarınızla ilgili ağ, donanım ve aygıtlar, web'i kullanma ve program uyumluluğu gibi genel sorunları otomatik olarak giderebilen birkaç sorun giderme programı içerir.
Sorun gidericiler tüm sorunları giderecek şekilde tasarlanmamıştır, ancak daha az zaman ve çaba harcamanızı sağladıkları için ilk önce denenmelerinde yarar vardır
Sorun gidericiyi çalıştırdığınızda, sorunun giderilmeye çalışıldığı sırada size bazı sorular yöneltilebilir veya genel ayarlar sıfırlanabilir. Sorun giderici tarafından sorun giderilirse, sorun gidericiyi kapatabilirsiniz. Sorun giderilemezse, aradığınız yanıtı bulmak üzere çevrimiçi kaynaklara başvurmak için birkaç seçenek sunulur. Her iki durumda da her zaman yapılan değişikliklerin tam listesini görüntüleyebilirsiniz.
Tarih ve saat: Tarih ve saati değiştirmenizin yanı sıra ek saatleri ve internet saatlerini de değiştirebilirsiniz.
Varsayılan programlar:Varsayılan program; müzik dosyası, resim veya web sayfası gibi belirli türde bir dosyayı açtığınızda Windows'un kullandığı programdır. Örneğin, bilgisayarınıza birden fazla web tarayıcısı yüklenmişse, bunlardan birini varsayılan tarayıcı olarak seçebilirsiniz.
Windows defender:Windows Defender, Windows'a dahil edilmiş ve açıldığında otomatik olarak çalışan casus yazılım önleme yazılımıdır. Casus yazılım önleme yazılımı kullanılması bilgisayarınızı casus yazılım ve diğer istenmeyen yazılımlara karşı korumaya yardımcı olabilir. Internet'e bağlandığınızda casus yazılım bilginiz dışında bilgisayarınıza yüklenebilir ve CD, DVD veya diğer çıkarılabilir medya ile bazı programları yüklediğinizde bilgisayarınıza bulaşabilir. Casus yazılım yalnızca yüklendiğinde değil beklenmeyen zamanlarda da çalışmak üzere programlanabilir.Windows Defender bilgisayarınıza casus yazılım bulaşmasını önlemeye yardımcı olmak için iki yöntem sunar:
Gerçek zamanlı koruma.‍‍ Windows Defender, casus yazılım kendini yüklemeye ya da bilgisayarınızda çalışmayı denediğinde sizi uyarır. Ayrıca, programlar önemli Windows ayarlarını değiştirmeye çalıştıklarında da uyarı alırsınız.



Tarama seçenekleri. Bilgisayarınıza yüklenebilecek casus yazılımları taramak, düzenli olarak tarama planlamak ve tarama sırasında algılanan her şeyi otomatik olarak kaldırmak için Windows Defender'i kullanabilirsiniz.


Yazı tipleri:Windows, önceden yüklenmiş çeşitli yazı tipleri ile birlikte gelir. Daha fazla yazı tipi yüklemek isterseniz öncelikle bu yazı tiplerini karşıdan yüklemeniz gerekir. Yazı tiplerini bir yazılım programından, Internet'ten veya kuruluşunuzun ağından yükleyebilirsiniz



Yedekleme ve geri yükleme: Windows'unuzun yedeklenmesini ve herhangi bir çökme olayında geri yüklenmesini sağlar.

Windows güvenlik duvarı:Güvenlik duvarı, Internet'ten gelen bilgileri denetleyen ve ardından güvenlik duvarı ayarlarınıza göre engelleyen veya geçişine izin veren bir yazılım veya donanımdır. Bilgisayarınızda kimseyi ilgilendirecek bir şey olmadığını düşünseniz bile, bir solucan bilgisayarınızı tamamen devre dışı bırakabilir veya herhangi biri bilgisayarınızı bilginiz dışında solucan veya virüsleri yaymaya yardımcı olmak üzere kullanabilir.
Windows update:Windowsun güncelliğini kontrol eder güncel olmayanları bulur ve güncellemen için seni uyarır.Windowsunuzu güncel tutmak bilgisayarınızın güvenliğini ve performansını arttırır.
             

WORD'E GİRİŞ

Word nedir: Word office uygulama paketinin bir parçasıdır.Metinler oluşturmanızı ve bu metinin düzenlenmesini sağlar.Word'de oluşturduğunuz metinlerin çıktısını alabilir, faks ile gönderebilir veya web sayfası olarak yayınlayabilirsiniz. Ayrıca word programı sayesinde broşür web sayfası, dilekçe,ve kişisel mektuplarda hazırlayabilirsiniz.

Word 2007'yi çeşitli yollarla başlatabilirsiniz örneğin masaüstünde word 2007 simgesi varsa çift tıklayıp açabilirsiniz.

Word programını başlatmanın bir diğer yolu da başlat düğmesine tıklayın daha sonra tüm programlar düğmesine tıklayın ve microsoft office word 2007 'yi tıklayın.

Word programında daha önce kullandığınız bir belgeyi açmak için ofis menüsünü kullanabilirsiniz ofis düğmesini açın açtıktan sonra aç komutunu tıklayın

açılan menüden dosyanızın kayıtlı olduğu dizini seçin ardından dosyanızı seçip aç düğmesini tıklayın yada dizinde dosyanızı fare ile  çift tıklayarak  da açabilirsiniz.
Ayrıca daha öneden kayıtlı word dökümanınızı bulunduğu dizinden çift tıklayarak açabilirsiniz.
Dosyanız açıldıktan sonra en üst köşede dosyanızın ismini görebilirsiniz.Ayrıca daha önce kullandığınız dosyaları da ofis düğmesinden ulaşabilirsiniz


İLETİŞİM AYGITLARI

İletişim yazılımı;  Kullanıcıların başka bir bilgisayara veya ağa bağlanmasına yardımcı olur; verinin, komutların ve bilginin aktarımını yönetir ve kullanıcıların diğer kullanıcılar ile iletişim kurması için bir arayüz sağlar.
İletişim aygıtı; Bir verici ve bir alıcı aygıt arasında veri, talimatlar ve bilgi iletme kapasitesindeki donanım tipidir örn: modem. Çevirmeli modem sinyalleri analog ve sayısal arasında dönüştürür.
Sayısal modem:  Bir sayısal hatta veri ve bilgi gönderir ve alır.örn: dsl modem, cable modem
Kablo modem: Diğer adıyla geniş bantlı modem, kablo televizyon şebekesi üzerinden sayısal veriyi gönderen ve alan bir sayısal modemdir.
Kablosuz modem: Bir dizüstü bilgisayardan, akıllı telefondan veya başka bir mobil aygıttan kablosuz olarak internete bağlanmak için cep telefonu şebekesini kullanır.
Ağ kartı: Bir bilgisayar veya aygıtın ağa erişimini sağlar. Çeşitli biçimlerde bulunabilir. Kablosuz ağ kartları genellikle bir antene sahiptir.
Kablosuz erişim noktası: Bilgisayarların ve aygıtların kablosuz olarak birbirleri arasında veya bir kablolu ağa veri iletimine izin veren merkezi iletişim aygıtıdır.
Router: Birden çok bilgisayarı veya diğer routerları birbirine bağlar ve ağ üzerinde doğru hedefe veri iletir. Birçoğu donanım güvenlik duvarı ile korunur.
Hub veya switch: Bir ağdaki birkaç aygıtı birbirine bağlar.
Ev ağı: Aynı evdeki birden fazla bilgisayar ve aygıtı bağlar. Ethernet ağı, her bir bilgisayarı, kablo ile huba bağlar. Ev güç hattı kablo şebekesi, eve elektrik taşıyan hatları kullanır. Telefon hattı şebekesi evdeki mevcut telefon hatlarını kullanır. Çoğu ev ağı, bazı konfigürasyonlarda 40 metreye kadar menzilde sinyalleri havadan gönderen bir Wi-Fi ağı kullanır.
Kablolu Ev Ağları Tipleri:
a)      Ethernet
b)      Güç hattı kablosu
c)       Telefon hattı
İLETİŞİM KANALI:
Bant Genişliği: Bir iletişim kanalı üzerinden aktarılabilen veri miktarıdır.
Gecikme Süresi: Bir sinyalin ağ üzerinde bir yerden başka bir yere gitmesi için geçen süredir.
İletişim Ortamı: Bir veya daha fazla sinyali taşır.
Fiziksel aktarım ortamı iletişim sinyallerini göndermek için somut materyalleri kullanır. Bükümlü çift kablo birbirine sarılmış bir veya daha fazla bükümlü tel çiftinden oluşur. Koaksiyel (eşeksenli) kablo en az üç katman ile kuşatılmış bir bakır telden oluşur. Bu katmanlar: bir yalıtım materyali, örülmüş metal ve plastik dış kaplamadır. Fiber optik kablo sinyalleri iletmek için ışığı kullanan cam veya plastik ince tellerden oluşur.
Geniş Bantlı Ortam: Birden çok sinyali eş zamanlı olarak iletir.
Hücresel radyo: Mobil bağlantılar için yaygın olarak kullanılan bir radyo yayını biçimidir.
Mikrodalgalar: Yüksek hızlı sinyal iletimi sağlayan radyo dalgalarıdır.
İletişim uydusu: Dünya üzerindeki istasyondan mikrodalga sinyalleri alan, bunları yükselten ve geniş bir alanda sinyali yayan bir uzay istasyonudur.

DONATILAR 3

Paint, Windows'da bulunan ve resim çizmek, renklendirmek veya düzenlemek için kullanabileceğiniz bir özelliktir. Paint'i, basit resimler, yaratıcı projeler yapmak veya dijital fotoğraf makinenizle çekilenler gibi başka resimlere metin ve tasarımlar eklemek için dijital bir taslak sayfası gibi kullanabilirsiniz
Paint'in bölümleri: Paint'i başlattığınızda, boş bir pencere görürsünüz; çizim ve boyama araçları pencerenin en üst kısmındaki şeritte bulunur. Aşağıdaki resim, Paint penceresinin farklı bölümlerini gösterir.


Uzak Masaüstü Bağlantısı, bir bilgisayarın başına oturup (bazen istemci bilgisayar denir) başka bir yerde bulunan uzak bilgisayara (bazen ana bilgisayar denir) bağlanmanıza olanak veren teknolojidir. Örneğin, evinizdeki bilgisayardan işyerinizdeki bilgisayara bağlanarak, o bilgisayarın başında oturuyormuş gibi tüm programlarınıza, dosyalarınıza ve ağ kaynaklarınıza erişebilirsiniz. İşyerinizde programları çalışır durumda bırakıp, evinize vardığınızda işyerindeki bilgisayarınızın masaüstünü, çalışan aynı programlarla birlikte, ev bilgisayarınızda görebilirsiniz.
Ses kaydedici:ses kartı ve mikrofon olduğunda sesimizi kaydeder ve o sesimizi ilgili programla istediğimiz müzik dosyasına çevrilebilir

WORD ARAYÜZ

1)ŞERİT BÖLÜMÜ:Düzenlemeyi kolaylaştırır. Bir çok öğenin kısa yolu vardır
 2) OFİS DÜĞMESİ: İçerisindekaydet  farklı kaydet yazdır vb. komutlar bulunann tuştur
 3)HIZLI ERİŞİM DÜĞMESİ:en önemli özelliği ayarlanabilmesidir istediğin bi düğmeyi oraya koyabilirsin
4)SİMGE DURUMUNA KÜÇÜLT EKRANI KAPLA VE KAPAT: simge durumuna küçültme ekranı kaplama ve kapatma tuşları vardır
6 ) SEKMELER:office2007'nin en güzel tarafından bir tanesi de sekmelerdir işimizi çok kolaylaştırır.
7 )YARDIM: merak ettiğimiz herhangi bir konuda yardım almamızı sağlar
8 )GİRİŞİN BİR ALT GRUBU:Kısa yollarda bulamadığımız özellikleri bu tuşa basarak ayarlayabiliriz.
9 )YATAY CETVEL:
10) DİKEY CETVEL :
11 )KAYDIRMA ÇUBUĞU
12 )YAZI ALANI:Yazıları yazdığımız alandır.
14 )SAYFA :imlecin hangi sayfada olduğunu gösterir
15 )DİL: Hangi dile ayarlandığını gösterir
 17)GÖRÜNÜM DÜĞMELERİ:sayfanın görünümünü ayarlar
18)YAKINLAŞTIRMA ÇUBUĞU: sayfayı yakınlaştırmamızı sağlar

DENETİM MASASI 4

Konuşma tanıma:Sesinizi kullanarak bilgisayarınızı denetleyebilirsiniz. Bilgisayarın size yanıt vereceği komutları söyleyebilir ve bilgisayara metin dikte edebilirsiniz
Kullanıcı hesapları:Kullanıcı hesabı, Windows'a erişiminizin olduğu dosya ve klasörleri, bilgisayarınıza yapabileceğiniz değişiklikleri ve masaüstü arka planı veya ekran koruyucu gibi kişisel tercihlerinizi bildiren bir bilgi koleksiyonudur. Kullanıcı hesapları, bilgisayarı birden çok kişiyle paylaşmanızı ve aynı zamanda kendi dosya ve ayarlarınıza sahip olmanızı sağlar. Her kişi kendi kullanıcı hesabına bir kullanıcı adı ve parolayla erişir.
Üç hesap türü vardır: Her tür kullanıcılara bilgisayar üzerinde farklı bir denetim düzeyi sağlar:
ü  Standart hesaplar günlük bilgisayar kullanımı içindir.
ü  Yönetici hesapları bilgisayar üzerinde en yüksek düzeyde denetim sağlar; yalnızca gerekli olduğunda kullanılmalıdır.
ü  Konuk hesapları, özellikle bilgisayarı geçici olarak kullanmaları gereken kişilere yöneliktir.

Kurtarma:Denetim Masası'ndaki Kurtarma'da bilgisayarınızı ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek bazı seçenekler vardır. Kurtarma'yı kullanmadan önce, sorunu düzeltip düzeltmeyeceğini görmek için önce Denetim Masası'ndaki sorun gidericiyi kullanmayı deneyin.
Masaüstü araçları:Masaüstü araçları işinizi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış bir takım öğeden oluşmaktadır bunları masaüstünüze getirtip istediğiniz yere koyabilirsiniz.
Otomatik kullan:Bilgisayarınıza yeni bir donanım taktığınızda otomatik olarak bir programla açmasını istiyorsanız bu programı kullanabilirsiniz örn: müzik cd. taktığınızda otomatik olarak media plearla çalması gibi.
Performans bilgileri ve araçları:Bilgisayarınızın hızı ve performansı ile ilgili bilgileri almaya yarar.
Programlar ve özellikler:Program ekle, kaldır, onar, yüklü gibi öğelerle işlem yapabilirsiniz.

Sistem:Sistem'i açarak, bilgisayarınızla ilgili önemli bilgilerin bir özetini görüntüleyebilirsiniz. Sistem'in sol bölmesindeki bağlantıları tıklatarak, bilgisayarınızın adı gibi temel donanım bilgilerini görebilir ve önemli sistem ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Performans Bilgileri ve Araçları bölümünde, bilgisayarınızın donanımının performansını ve tüm gücünü belirten Windows Deneyim Dizini temel puanı vardır.Bilgisayarınızın merkezi işlem birimi (CPU) ve rasgele erişim belleği (RAM) gibi bileşenleri tek tek sınanır ve bunlara birer alt puan verilir. Bilgisayarınızın temel puanı en düşük alt puanla belirlenir. Örneğin, bir donanım bileşeninin en düşük alt puanı 2,6 ise, temel puan da 2,6'dır. Temel puan çeşitli alt puanların bir ortalaması değildir.

BİLGİSAYAR SERTİFİKASI MI ALACAKSINIZ İŞTE SİZE ÇARE

Arkadaşlar bilgisayar sertifikası almak isteyen mi var size süper bi haber verecem chip sertifika veriyor ücretsiz sadece derslere katılıyorsun dersler bitince bir sınav yapıp sertifikayı veriyorlar

DENETİM MASASI 3



BitLocker Sürücü Şifrelemesi:Windows programının yüklü olduğu sürücüde (işletim sistemi sürücüsü) ve sabit veri sürücülerinde (örn. dahili sabit sürücüler) saklanan tüm dosyaların korunmasına yardımcı olmak için BitLocker Sürücü Şifrelemesi'ni kullanabilirsiniz Çıkarılabilir veri sürücülerinde (örn. harici sabit sürücüler veya USB flash sürücüler) saklanan tüm dosyaların korunmasına yardımcı olmak için BitLocker To Go'yu kullanabilirsiniz. Ayrı ayrı dosyaları şifrelemenizi sağlayan Dosya Şifreleme Sistemi'nden farklı olarak, BitLocker sürücünün tamamını şifreler. Normal şekilde oturum açıp dosyalarınızla çalışabilirsiniz ancak BitLocker, korsanların parolanızı keşfetmek için güvendiği sistem dosyalarına erişmesini veya sürücünüzü bilgisayarınızdan çıkarıp farklı bir bilgisayara takarak sürücünüze erişmesini engelleyebilir. BitLocker ile şifrelenmiş bir sürücüye yeni dosyalar eklediğinizde, BitLocker bu dosyaları otomatik olarak şifreler. Dosyalar şifrelenmiş sürücüde depolandıkları sürece şifrelenmiş halde kalırlar. Başka bir sürücüye veya bilgisayara kopyalanan dosyaların ise şifresi çözülür. Dosyaları başka kullanıcılarla paylaşıyorsanız (örneğin ağ üzerinden), o dosyalar şifrelenmiş sürücüde depolandığı sürece şifreli halde kalır, ancak yetkili kullanıcılar bunlara erişebilir.İşletim sistemi sürücüsünü şifrelerseniz, BitLocker başlangıç sırasında bilgisayarınızda güvenlik riski oluşturabilecek koşullar (örneğin, BIOS üzerindeki değişiklikler veya başlangıç dosyalarındaki değişiklikler) olup olmadığını kontrol eder. Olası bir güvenlik riski algılanırsa, BitLocker işletim sistemi sürücüsünü kilitler ve sürücünün kilidinin açılması için özel bir BitLocker kurtarma anahtarı gerektirir. BitLocker'ı ilk etkinleştirdiğinizde bu kurtarma anahtarını oluşturduğunuzdan emin olun; aksi takdirde, dosyalarınıza erişiminizi kalıcı olarak kaybedebilirsiniz. Bilgisayarınızda Güvenilir Platform Modülü (TPM) yongası varsa, BitLocker bu yongayı kullanarak, şifrelenmiş işletim sistemi sürücüsünün kilidini açmak için kullanılan anahtarları mühürler. Bilgisayarınızı başlattığınızda, BitLocker, sürücünün anahtarlarını TPM'ye sorar ve sürücünün kilidini açar. Veri sürücülerini (sabit veya çıkarılabilir) şifrelerseniz, bir parola veya akıllı kartla şifrelenmiş sürücünün kilidini açabilir ya da bilgisayarda oturum açtığınızda otomatik olarak kilidi açılacak şekilde sürücüyü ayarlayabilirsiniz.BitLocker'ı istediğiniz zaman askıya alıp geçici olarak veya sürücünün şifresini çözüp kalıcı olarak devre dışı bırakabilirsiniz.
Not:BitLocker Sürücü Şifrelemesi kullanarak sürücüleri şifreleme becerisi tüm Windows sürümlerinde bulunmayabilir.
Güç seçenekleri:Güç planı, bilgisayarınızın gücü nasıl kullandığını yöneten donanım ve sistem ayarları topluluğudur. Güç planlarını, bilgisayarınızın kullandığı güç miktarını azaltmak, performansı en üst düzeye çıkarmak veya bu ikisi arasındaki dengeyi sağlamak için kullanabilirsiniz.
İnternet seçenekleri:İnternet ile ilgili giriş sayfasını değişme internet geçmişi ile ilgili bilgilere bekma veya silme arama vaysayılanını değişme gizlilik özelliklerini ayarlama gibi öğelerin ayarlanmasını sağlar.
İşlem merkezi:İşlem Merkezi, Windows'un düzgün çalışmasını sağlamanıza yardımcı olan uyarıları görüntüleyebileceğiniz ve eylemleri gerçekleştirebileceğiniz merkezi bir konumdur.

Kişiselleştirme:Masaüstündeki resimleri, temaları, pencere rengini, sesleri, ekran koruyucuyu, masaüstü simgelerini ve başka görünümle ilgili özellikleri değiştirmenize imkan sağlayan bir öğedir.
Klasör seçenekleri:Klasör Seçenekleri'ni kullanarak dosyaların ve klasörlerin çalışma şeklini, bilgisayarınızda öğelerin nasıl görüntüleneceğini değiştirebilirsiniz.

Klavye:Klavyenin hızını ayarlayabilir düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.


İşlem Merkezi'nde, güvenlik ve bakım ayarları ile ilgili olarak dikkat etmeniz gereken önemli iletiler listelenir. İşlem Merkezi'ndeki kırmızı öğeler Önemli olarak etiketlenmiştir ve güncelleştirilmesi gereken bir virüsten koruma programı gibi acilen çözülmesi gereken önemli sorunları gösterir. Sarı öğeler, bakım görevleri gibi çözülmesi önerilen görevlerdir.
Kimlik bilgisi yöneticisi:Kimlik Bilgileri Yöneticisi, Web sitelerinde veya ağdaki diğer bilgisayarlarda oturum açmak için kullandığınız kullanıcı adı ve parola gibi kimlik bilgilerini depolamanıza olanak tanır. Windows kimlik bilgilerinizi depolayarak Web sitelerine veya diğer bilgisayarlara oturumunuzu otomatik olarak açabilir. Kimlik bilgileri bilgisayarınızda kasa olarak bilinen özel klasörlere kaydedilir. Windows ve programlar (web tarayıcıları gibi) kimlik bilgilerini diğer bilgisayarlara ve web sitelerine bu kasalarda güvenli bir şekilde verebilirsiniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.