DONATILAR

Evet arkadaşlar bugün çok eğlenceli konuları anlatacam Windows 7 nin başlat/donatıları anlatacam


İlk olarak başlarken’i anlatalım başlarken menüsü başlatta dentim masasında ve başlat donanım menüsünde var.
Başlarken;Windows 7nin yeniliklerinden bir tanesi.başlarken menüsünün içinde windows’u kişiselleştirin Windows 7 nin yeniliklerini öğrenin, doyalarınızı yedekleyin , ekranınızın metin boyutunu değiştir gibi menüleri vardır.
Donatıların bir diğer menüsü ise çalıştırdır. Çalıştıra çabuk ulaşmak istiyorum diyenler içinde önerim Windows tuşu +R tuşuna basmalarıdır.
çalıştırda program açmak için adını dosya açmak için diskteki yerini yazmanız lazım mesela bilgisayarınızdaki herhangi bir program dosyasını bulmak istiyorsunuz biz örnek olarak çok bildik bir program olan winamp’ı alalım eğer winamp’ın dosyasını açmak isterseniz c:/program files/winamp yazmanız yeterli olacaktır.
Gelelim bir diğer öğeye ekran alıntı aracı; bu araç yine işimizi kolaylaştırmak amacıyla yazılmıştır. Aynı zamanda bu öğenin de kısa yolu vardır Windows+s tuşu bu gereksinimizi karşılar.yukarıda ki resimler de bu aracın kullanımına örnek resimlerdir.Bu aracın özelliklerine gelince ekranda olan her hangi bir (fotograf,yazı vb.) şeylari kesip alabiliriz.Diğer yazılımlarda Vista ve daha eski yazıkımlada buözelligin yerine print screen tuşunu kullanırdık ama bu tam ihtiyacımızı karşılamazdı ve bütün sayfayı alırdı ama ekran alıntısı aracını kullanırsak sadece istediğimiz kısmı alırız. Ekran alıntı aracını web de alınımına izin verilmeyen resimler için de kullanabiliriz. Bu günlük bu kadar yeter galiba yarın devam ederiz


0 yorum:



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.